En iPolitikers hverdag

Det er ti dager til kommunestyremøtet, og Trine har i dag mottatt en epost.

I eposten står følgende: «Saksdokumentene til kommunestyremøte dd.mm.åå er nå lagt ut og klare til synkronisering.»

Trine trykker seg inn på appen Goodreader på sin iPad. Hun trykker på «sync» til høyre i åpningsbildet. Minutter senere ligger saksdokumentene i arkivmappen «Politiske møter» i Goodreader.

Trine begynner å lese igjennom saksdokumentene. Hun streker under og guler ut viktige deler av teksten, hun skriver inn fotnoter og huskelapper. Til en av sakene skriver hun et nytt vedtaksforslag og illustrerer dette med en tegning. Hun åpner vedlegg det kan være greit å slå opp i, slik at de legger seg lett tilgjenglig som en fane øverst på siden, oppslått på en aktuell side.

 

Trines saksdokumenter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trine deltar på gruppemøte i partiet sitt før kommunestyremøtet. Hun drøfter der med de andre i partiet sitt vedtaksforslag i den ene saken, og sender sine notater til dem, slik at de kan se hva hun har tenkt.

Før kommunestyremøtet deltar Trine i brukerforum for iPolitikere, der får hun råd og tips til bruk av iPaden, og får svar på sine spørsmål.

Rett før møtet begynner synkroniserer hun iPaden for å være oppdatert på eventuelle presentasjoner og tilleggsdokumenter.

Under møtet følger hun med i saksdokumentene og vedleggene og deltar i debatten. Hun stemmer og setter seg på taleliste ved å trykke på knappene på sin mikrofon/høytaler. I saken der hun har et nytt forslag til vedtak, legger hun det frem for kommunestyret fra talerstolen. Hun illustrerer sitt  nye forslag med en tegning hun viser fra iPaden og opp på lerret slik at alle i salen og de som ser på møtet via internett har mulighet til å se det.

Sakene behandles og Trine noterer hva som ble vedtatt i sine saksdokumenter. Saksdokumentene ligger så lett tilgjenglig lokalt på Trines iPad i mappen «Kommunestyret» under møtets dato. Trine sjekker i kalenderen sin når neste møte er, før hun går hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s