Gjennomføring av kommunestyremøte

Før kommunestyremøtene holdes det en halv times iPolitiker brukerforum. I dette forumet gis politikere som ønsker det anledning til å få råd og veiledning i bruk av iPad, samt at de har mulighet til å spørre om ting de lurer på.

Kommunestyremedlemmene synkroniserer iPadene sine rett før kommunestyremøtet begynner, slik at de har oppdatert foiler og dokumentasjon til presentasjoner som skal holdes i møtet, og eventuelle tilleggsdokumenter.

Hvert kommunestyremøte Web-overføres direkte, og kan sees her: http://lunner.exss.no/bruker/pages/live.aspx

Det er mulig å følge kommunestyremøtet fra tre kameravinkler. Det ene kameraet viser talerstolen og ordførerbordet, det andre viser salen og det tredje det som vises på lerretet. Opptaket av hvert møte arkiveres også, slik at det i ettertid er mulig å gå inn på enkeltsaker for å se behandlingen: http://lunner.exss.no/bruker/pages/archive.aspx

Lunner kommunestyre har elektronisk stemmegivning, slik at resultatene av en avstemming kommer opp på lerretet, med navn på kommunestyremedlem, hva de har stemt, og hva det endelige resultatet ble. Politikerene setter seg også på talerliste elektronisk, ved hjelp av knapper på sin mikrofon/høyttaler.

Et kommunestyremøte uten papirer foregår stort sett på samme måte som et møte med papirer, men det er noen forskjeller:

– Vedtaksforslag/endringsforslag/tilleggsforslag sendes til sekretariatet per e-post under møtet, og tas opp på lerret når de blir fremmet. De distribueres da også til alle i salen på iPadene, slik at de som ønsker kan følge med der.

– Dokumenter deles ikke ut i møtet på papir, men legges tilsynkronisering og distribueres på den måten til alle i salen.

– Innlegg som holdes i møtet kan enkelt suppleres ved at politikerene viser og illustrerer fra sin iPad på lerret fra talerstolen.

– Det er ekstra viktig at møteleder henviser til sidetall, slik at det blir lettere å følge med på iPaden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s